Bokomslag Ung och vuxen med asperger & AST: en guide i vardagen

Ung och vuxen med Asperger och AST

Ung och vuxen med Asperger och AST: en guide i vardagen

Boken Ung och vuxen med asperger och AST – en guide i vardagen riktar sig till dig som vill veta mer om din diagnos Aspergers syndrom eller annat autismspektrumtillstånd (AST). Den är en uppdaterad upplaga av Vardagsliv med Aspergers syndrom.

Boken innehåller beskrivningar av hur diagnosen kan vara, vad som kan bli krångligt och en del tips som kan göra vardagen lite lättare.

Läs boken när det passar dig; kanske är det direkt i anslutning till att du fått din diagnos, kanske är det när du fått lite tid på dig att själv fundera. Vi hoppas att boken ska ge dig energi och inspiration till lösningar, och att den ska vara en del i att fylla på din självkänsla och självkännedom.

Ung och vuxen med asperger och AST passar också att läsa för anhöriga och professionella.

Författare är Carolina Lindberg, arbetar med utbildning och handledning inom AST-området, och Malin Valsö, leg. psykolog, arbetar som konsult och utbildare inom NPF, skola och ledarskap. Jill C. Faulkner, som skrivit några av exemplen, har egen diagnos och är informatör inom AST-området.

Vi erbjuder fortbildning och handledning avseende Tillgänglighet, inkludering och NPF (neuropsykiatriska funktionstillstånd).